Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i dodawać do niech ser i rozpuszczoną wcześniej margarynę, wymieszać dokładnie, dodać budyń. Ubitą pianę z białej i zapach pomarańczowy wymieszać. Mak, cukier, bułkę tartą, miód i proszek do pieczenia i wymieszać. Z białek ubić masę, dodać do maku, wszystko wymieszać. Na dno blachy pokruszyć cienką warstwę herbatników, wyłożyć na nie masę makową i zapiec. Na zapieczoną masę makową wylać ser. i Piec aż uzyska złoty kolor. Można polać polewą czekoladową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wow to co lubie w jednym sernik i makowiec
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może być dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wojtek5

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !