Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, wlać tyle mleka, by ciasto było dość gęste, ale miało lejącą konsystencję. Dobrze wymieszać. Białka ubić, pianę połączyć z masą. Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Masę podzielić na 2 części, jedną wymieszać ze startą czekoladą. Podłużną foremkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Nałożyć jasne ciasto, na środek wlać czekoladowe. Piec godzinę w temp. 180 stopni C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !