Przepis i sposób przygotowania na: Mielońce z fasolą
Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.
mięso wieprzowe |
400 g
|
jajko |
2 szt
|
cebula |
1 szt
|
czosnek |
1 ząbek
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
100 g
|
sól, pieprz |
do smaku
|
oliwa |
do smażenia
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
do panierowania
|
biała fasola |
1 puszka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: