Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, zielem angielskim Prymat i postawić w lodówce na 2 godz. Następnie mięso zrumienić ze wszystkich stron na oleju z dodatkiem 1,5 łyżki masła. Ułożyć mięso w brytfannie, podlać bulionem i piec około 60 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. Miód rozpuścić w 3 łyżkach wody. Schab często polewać wytworzonym sosem na przemian z roztworem miodu. Po 40 min odwrócić mięso i posypać sezamem. Upieczone mięso wyjąć z brytfanny, sos zagęścić kulką ugniecioną z reszty masła i mąki, przyprawić solą i przyprawą do zup KUCHAREK i zagotować.

Pokrojony w plastry schab podawać na porcjach sosu, z ziemniakami albo kuskusem i surówką z cykorii.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    schab z sezamem coś nowego
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    z sezamu bym zrezygnował

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !