Sposób przygotowania

Z puszki ananasa odlać pół szklanki syropu, wymieszać ze śmietaną, olejem i jajkami
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i większość wiórków kokosowych wymieszać w osobnym naczyniu.
Plastry ananasa pokroić na drobne kawałki.
Połączyć obie mieszanki, wymieszać i dodać pokrojonego w kawałki ananasa.

Masę wyłożyć do foremek z papilotkami do 2/3 wysokości, każdą babeczkę posypać wiórkami.

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Smacznego

Komentarze

  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo mi się podoba ten przepis :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wykwintne mufinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacja =) bardzo fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ananas i kokos w jednej muffince - super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !