Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z karczku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka
1,5 kg
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
ketchup
4 łyżki
smalec
4 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
przecier pomidorowy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karczku

Mięso umyć, osuszyć natrzeć pieprzem, roztartym czosnkiem, majerankiem, papryką, pokrojoną w pióra cebulą. Dodać do tego ketchup, przecier i zostawić przykryte folią aluminiową w lodówce najlepiej na całą noc. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony, przełożyć do brytfanki, posolić jeszcze lekko i piec w piekarniku na 140-160 stopni przez około 1 - 1,5 godziny. Do obiadu kroić w grube plastry i podawać z sosem. Na kanapki kroić cienko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.05.2012 20:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak