Sposób przygotowania

Z mąki, ciepłej wody, szczypty soli i 1 łyżki oliwy zagnieść ciasto. Przykryć i odłożyć na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać osączone z zalewy pomidory i kukurydzę, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, bułką tartą, pokrojoną w kostkę szynkę, oregano, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać łyżeczkę farszu, składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Muszą być pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny pomysł na farsz :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie składników, ciekawe jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    oryginalny pomysł:))Ciekawe jak smakują:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo pomysłowy farsz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !