Sposób przygotowania

Łososia przyprawić (jeśli mrożony to wcześniej rozmrozić) i zostawić na jakiś czas w lodówce (ja używam tymianku, koperku, bazylii, delikatnie solę i daję trochę świeżo mielonego pieprzu, można skropić cytryną). Następnie smażymy łososia na maśle - metody są różne, ja używam patelni grillowej, ale można go również zgrillować, lub upiec.

Jeśli chodzi o sos: ten na zdjęciach wyszedł trochę zbyt gęsty, ale nam smakował: pół paczki szpinaku, mały jogurt naturalny i trochę suszonego koperku. Ja osobiście uwielbiam połączenie szpinaku z czosnkiem, więc dodałem tu też 2małe ząbki. Doprawić do smaku (bazylia, trochę soli, pieprzu).

Moim zdaniem - łosoś ze szpinakiem smakuje bardzo dobrze. Do potrawy bardziej cisną się ziemniaki niż ryż (np pieczone, albo gotowane w mundurkach), ale z lenistwa zrobiłem z ryżem :)

Czas przygotowania: (licząc od momentu rozmrożenia łososia) poniżej 30min
Koszt: (za 2 osoby): ~14zł (nie licząc przypraw i masła do smażenia)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo fajna potrawa :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    fajny przepis i super opisany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !