Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z lanym ciastem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
2 sztuka
pietruszka
1 sztuka
cebula
1 sztuka
przecier pomidorowy
1 słoi
skrzydełka z kurczaka
3 sztuki
jajko
1
kopiasta łyżka mąki
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z lanym ciastem

Zrobić wywar ze skrzydełek i pokrojonych w plasterki warzyw. Dodać przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać. Zrobić lane ciasto: do jajka dodać kopiasta łyżkę mąki i dobrze wymieszać widelcem. Następnie wlać całość do gotującej się zupy energicznie mieszając. Gotować chwilę na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek10_89 19.07.2010 13:36
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak