Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

królik po chorwacku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik
1 szt
słonina
200 g
białe wino
1 szkl.
smalec
100 g
rosół
1/2 szkl.
śmietana
3 łyżki
sok z cytryny
1 szt
kapary
1.5 łyzeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: królik po chorwacku

Królika posolić, naszpikować słoniną, pokroić na kawałki, zalać winem wymieszanym z połową szklanki wody i sokiem z cytryny. Zostawić na 3 dni. Włożyć królika do brytfanny z rozgrzanym smalcem i piec do miękkości, podlewając marynatą. Skórkę cytryny podgotować w rosole dodając trochę tłuszczu. Wlać wszystko do brytfanny razem z kaparami pod koniec pieczenia, doprawić posolona śmietaną i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:14
Dla smakoszy królików.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak