Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto marcinek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1 kg
masło śmietankowe
1 kostka
cukier
1 szklanka
śmietana 18 proc
1 szklanka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
jaja
2 sztuki
żółtko jajek
2 sztuki
woda
1 łyżeczka
masa
smietana 18%
2 szklanki
śmietana 30-pocentowa
2 szklanki
sok z cytryny
100 ml
cukier waniliowy
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czekolada
1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marcinek

CIASTO:
Mąkę wymieszać z posiekanym masłem,dodać jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy, Zmiksuj. dodaj śmietanę i mąkę. Zagnieć ciasto. Piecz około 40 minut w temp 170 stopni
Masa:
Wszystkie składniki razem wymieszać, ubić.
Masę przekladamy na ciasto, Zcieramy czekolade i posypujemy nią masę na cieście

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.01.2012 15:01
beznadziejnie opisane - nie piecze się przecież do tego ciasta jednego placka! przepis do kosza!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak