Sposób przygotowania

w rondlu rozgrzać połowę smalcu, wrzucić posolone mięso i obsmażyć. Kapustę przykryć wrzątkiem i gotować ok 1 godziny (nałożyć pokrywkę po20 min.). Na pozostałym tłuszczu stopić kostki słoninę, dodać posiekaną cebulę, posypać papryką zalać wodą i zagotować. Dodać mięso, roztarty z solą czosnek, kminek, oczyszczoną paprykę i pokrojone pomidory. Zalać wodą i mieszając dusić, aż mięso będzie prawie miękkie. Do kapusty dodać pół szklanki śmietany, wymieszanej z mąką i zamieszać. Mięso obrać z kości i pokroić w plastry, ułożyć na kapuście i dusic do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    siedmiogród to ze Shrekiem mi sie kojarzy,hi,hi,hi
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    + za danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !