Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ryba w sosie włoskim inaczej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
15 dag
oliwa
3 łyżki
włoszczyzna
pęczek
cebula
50 gram
czosnek
1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
tymianek
na oko
oregano
na oko
Sklep Prymat
rozmaryn
na oko
sól
na oko
Sklep Prymat
pieprz
na oko
Sklep Prymat
imbir
na oko
cukier
0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie włoskim inaczej

Kroki postępowania

1
Pomidory zanurzyć we wrzątku, obrać ze skórki, pokroić w
kostkę. Cebulę i włoszczynę obrać, umyć i również pokroić
w kostkę.
Krok 1 - ryba w sosie włoskim inaczej foto
2
Filety umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, obtoczyć w
mące. Zanurzyć w lekko ubitym jajku. Smażyć w gorącym
tłuszczu na złoty kolor ( każdą stronę 2-3 minuty).Odstawić
w ciepłe miejsce.
Krok 2 - ryba w sosie włoskim inaczej foto
3
Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać zmiażdżony
ząbek czosnku, włoszczyznę, a na końcu pomidory i
przyprawy. Dusić 20 minut na małym ogniu.
Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce przykrytej folią
aluminiową ( lub pergaminem ), papier zdjąć i utarty imbir
delikatnie zeskrobać nożem. Dodać do sosu. Sos
przyprawić pieprzem, solą i szczyptą cukru.Polać nim rybę.
Krok 3 - ryba w sosie włoskim inaczej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak