Sposób przygotowania

Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, oliwę i odrobinę wody. Zacznij zagniatać ciasto, jeśli trzeba dolewając wody. Ciasto ma być finalnie gęste i elastyczne. Podziel ciasto na 4 części, rozwałkuj i wyłóż nimi natłuszczone foremki żaroodporne do tartaletek. Cukinię umyj, potnij obieraczką na bardzo cienkie paski. Odłóż 8 pasków do dekoracji,resztę drobno posiekaj. Do miski wbija jajka, rozkłóć je z przyprawami, śmietaną. Dodaj cukinie i ser, wymieszaj i napełnij tartaletki. Z cienkich pasków cukinii zrób dekoracyjna falbanę na brzegach tartaletki. Środek udekoruj makaronem. Zapiekaj 20 min w 200st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    warte wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    dobry przepis na cukinię:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo fajny przepis, ciekawy i prosty zarazem
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    dziekuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !