Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Gęś ma to do siebie, że pieczona w niewielkiej ilości tłuszczu staje się sucha, dlatego zaproponuje sposób na soczystą gąskę pieczoną w wywarze warzywnym. Dzień wcześniej marynujemy gęś. Do oleju przeciskamy obrany czosnek, dodajemy łyzeczke słodkiej papryki, łyżke jarzynki sporo pieprzu, ziele angielskie oraz liście laurowe - dokładnie mieszamy i zalewamy mięso.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy pomysł:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Zjadłabym sobie kawałeczek mięska z gąski, bo dawno jej już nie jadłam.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    smakowite mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    wykwintny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !