Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Herbaciana pianka pod czekoladowa posypką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
225 ml
cukier
8 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
4 łyżeczki
Sklep Prymat
czekolada mleczna
herbata zielona
6 łyżek
kremówka
450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciana pianka pod czekoladowa posypką

Śmietankę, mleko, herbatę i cukier podgrzewamy na małym ogniu az do rozpuszczenia cukru. Pilnujemy by się to nie zagotowało! Odstawiamy na 10-15 minut. Przecedzamy do drugiego garnka dodając żelatynę, do której dodaliśmy 3 łyżki wody. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny. Gotowy mus wlewamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki do przestygnięcia. Przed podaniem posypujemy czekoladą starta na tarce o grubych oczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak