Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z brokułami i szynką
Przygotować ciasto naleśnikowe wg własnego przepisu.
Obrać cebulę, drobno poszatkować, posolić i popieprzyć i zrumienić na patelni. Szynkę pokroić w kostkę. Paprykę pokroić na małe kwadraciki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy cebula jest już zrumieniona, przerzucamy ją do pojemnika z ugotowanymi brokułami, pokrojoną szynką, papryką i serem. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie taki farsz nakładamy na naleśniki w ilości 1,5-2 łyżek. Zaginamy boki z lewej i prawej strony na ok. 2 cm i zwijamy od góry do dołu, aby wyszedł zamknięty rulon. Tak złożone obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.