Sposób przygotowania

Mleko,miód,cukier i margarynę zagotować i ostudzić.
Dodać proszek do pieczenia ,sodę,jaja i mąkę.Zagnieść ciasto i podzielić na trzy części,rozwałkować i wyłożyć na blaszkę, każdą piec osobno przez 10 min. w tmp. 180 C.
Ostatnią porcję ciasta upiec z masą orzechową .
Orzechy,cukier,margarynę i miód przesmażyć.Ciepłe wyłożyć na surowe ciasto.
2 szklanki mleka zagotować .Do reszty zimnego mleka dodać budyń i mąkę,wymieszać i wlać do gotującego się mleka.Zagotować .Ostudzić. Masło utrzeć dodając zimny budyń.Krem podzielić na dwie części.
Ostudzone placki posmarować dżemem ,a następnie kremem .Ciasto należy zakończyć plackiem z masą orzechową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ubustwiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    mmmm....zjadło by się.... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wspaniałe słodkości
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wyglada apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    ciasto jest super, szybko się je robi i smakuje wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo apetyczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    bardzo lubię taki słodkie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !