Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z miękkim masłem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, śmietanę, żółtka i zagnieść kruche ciasto. Odłożyć na pół godziny. Następnie ciasto rozwałkować, włożyć na przygotowaną blaszkę, posypać bułką tartą, ułożyć wydrążone śliwki skórką w dół. Włożyć do nagranego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15-20 minut. Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo zimny budyń i spirytus. Na wystudzone ciasto wyłożyć połowę kremu, przykryć blatem biszkoptowym, posmarować pozostałym kremem i ozdobić małymi bezikami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ale bym zjadła kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !