Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa
3 szkl.
cukier drobny
5 łyżek
żółtko jajek
5 szt.
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
śmietana słodka
4 łyżki
jabłka
4-5 szt.
cynamon
1 łyżka
Sklep Prymat
białka jaj
5 szt.
cukier drobny
1 szkl.
budyń waniliowy
2 szt.
cukier wanilinowy
16 gram
margaryna
250 gram
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, dodać utartą margarynę z 5 łyżkami cukru, cały czas ucierając dodać żółtka i śmietanę. Ciasto podzielić na 3 części, dwie wyłożyć na blache (dużą) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wyłozyc na ciasto, posypać cynamonem. białka jaj ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać 1 szkl. cukru, cukier wanilinowy i budynie. Masę wyłozyć na jabłka. Pozostałą cześć ciasta pokruszyć na wierzch. Piec w 200 st. około 1 godziny. Najsmaczniejsze jest ciepłe! Na zdrowie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 16.02.2012 10:11
smaczna ;)
Wacław 31.01.2012 16:27
lubie szarlotke ,jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak