Zmielić mięso maszynką o większych oczkach, pomieszać z 1 łyżką sosu sojowego, 1 łyżką wody, 1 łyżką wódki, 1/2 łyżeczki soli, 1 posiekaną cebulą, roztartym ząbkiem czosnku, połową porcji imbiru i mąką ziemniaczaną. Wyrobić jednolitą masę i formować 4 pulpety. W głębokim garnku rozgrzać olej i zanurzyć w nim pulpety ułożone w koszyku do frytek na 2,5 min. Wyjąć osuszyć i przełożyć do żaroodpornego naczynia, dolać2,5 szklanki wody, dolać resztę sosu sojowego, cebuli, czosnku i imbiru. Piec 50min w temp 180st. W garnku rozgrzać 2 łyżki smalcu i dodać oczyszczony, umyty i przepłukany szpinak, smażyć 3 min., wyjąć, osuszyć i podłożyć pod pulpety. resztę smalcu rozgrzać i usmażyć pieczarki pokrojone w plastry. Włożyć do mięsa, wlać resztę wódki i piec 15 minut. Na gorącym półmisku położyć najpierw szpinak, później pulpety. Do sosu wytworzonego podczas pieczenia dolać1 łyżkę wody wymieszaną z 1 łyzeczką mąki ziemniaczanej, podgrzewać aż zgestnieje, polac pulpety.