Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rabarbar umyć, obrać, pokroić dać do garnka razem z cukrem i skórką cytryny. Ugotować marmoladę. 2/3 ciasta ułożyć na blaszkę, dać na nią wystudzoną marmoladę, natomiast resztę ciasta rozwałkować, porobić paseczki i ułożyć kratkę na marmoladzie. Jajko roztrzepać i posmarować nim ciasto. Dać do piekarnika i upiec na złoty kolor. Jak ostygnie posypać pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię takie ciasta
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    coś co lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    na pewno takie zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pycha takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszne ciasto
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię ciasta z rabarbarem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !