Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści i umyć. Szklankę wody zagotować w garnku, osolić i wrzucić brukselkę. Gotować na małym ogniu przez 10 minut. 10 ugotowanych główek odłożyć na później,a resztę zmiksować w garnku, w którym się gotowała. Dolać 1/2 l wody, kostkę rosołową i zagotować. Dodać trochę masła, soli i pieprzu cayenne. odłożone główki pokroić na ćwiartki i dodać do zupy. Śmietanę można dodać bezpośrednio lub podać w oddzielnym naczyniu. Posypać pietruszką. Można podać z bułkowymi grzankami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    nie lubię brukselki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    choć może być ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jad?am jej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    jak dla mnie to smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !