Sposób przygotowania

Galaretkę agrestową rozpuścić jak podano na opakowaniu, później przelać do kieliszków i położyć tak aby kieliszek nie był równo, tylko trochę pochylony. Następnie czekamy aż się stwardnieje galaretka. Później rozpuszczamy galaretkę truskawkową i zalewamy kieliszki na równi z galaretką stężoną. Robimy masę: odlać trochę mleka, resztę z zagotować. W odlanej części wymieszać mąki, cukier i jajko. Gdy mleko się zagotuje wlać mleko z rozpuszczonymi składnikami i mieszać do zagotowania. Odstawić do ostygnięcia. Później zmiksować z margaryną. Można dodać kieliszek spirytusu. Następnie dawać do dekoratorki i dawać po trochu na galaretkę w kieliszku. później dać do tego rurki waflowe, następnie skruszyć czekoladę. Można dać też kawałki małej czekolady. Dać do lodówki na godzinkę. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    piękne i pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra deser
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    pewnie wszyscy go zjedli, niekt się nie wyłamał

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !