Sposób przygotowania

Pangę umyć, pokroić na niewielkie kawałki, oprószyć solą i pieprzem, zostawić. W między czasie cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. W woku rozgrzać masło i wrzucić na nie cebulkę, lekko podsmażyć i dodać pieczarki, doprawić do smaku. Na teflonowej patelni (ja użyłam patelnię do naleśników) usmażyć na sucho (bez tłuszczu ) pangę. Usmażone kawałki dodać do cebuli i pieczarek, gdy te puszczą wystarczającą ilość soku aby ryba była prawie cała przykryta (jak na zdjęciu), jeżeli soku jest za mało, można dodać odrobinę wody. Dusić pod przykryciem 5 minut, a następnie odkryć i czekać aż większość wody wyparuje (pilnować aby się nie przypiekło). Podawać z ziemniakami w wody lub zwykłym chlebem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !