Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i jajko ucieramy na puszystą masę.Partiami dosypujemy wymieszaną z soda mąkę i wlewamy powoli mleko. Pod koniec ucierania dodajemy dzem.
Ciaasto dzielimy na dwie części.
Do jednej połowy dodajemy kakao. Mieszamy.
Do drugiej połowy dodajemy kisiel( proszek!). Mieszamy.
Blaszkę do babki smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Do formy nakładamy ciasto robiąc mozaikę, raz ciasto z kakao, a raz ciasto z kisielem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok 50 minut.

Smacznego;-)))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    lubię babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    naprawdę pyszna
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczna, tradycyjna babka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !