Sposób przygotowania

Jajko rozbić dokładnie z 1/2 litra gorącej wody, wylewać stopniowo na przesianą mąkę, zagnieść gładkie ciasto, odstawić zawinięte w folię spożywczą żeby \"odpoczęło\".
Liście szpinaku umyć, osuszyć, porwać na niewielkie kawałki i obsmażyć na oliwie z dodatkiem przypraw. Odparować aby powstała masa była dosyć gęsta. Do wystudzonego szpinaku dodać pokruszony niezbyt drobno rokpol i wymieszać.
Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wycinać krążki. Na każdy krążek nałożyć dużą łyżkę farszu i zlepiać pierogi.
Gotować w wodzie z łyżką oleju.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak zwykle smaczne ,ja taka foremką nie lubię robić ,wygodniej recznie sklejac ,chociaz te ładniej wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Idealne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności!
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    wyglądają obłędnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !