Przepis i sposób przygotowania na: Placek Watykański
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i mąkę delikatnie mieszając. Na koniec wsypać proszek do pieczenia, wymieszać przełożyć do brytfanki wysmarowanej margaryną i piec w temp. 180 st ok 25 min.
Jak biszkopt ostygnie ułożyć na nim ćwiartki brzoskwiń ( ja odcinam górę biszkopta, żeby brzoskwinie lepiej się układały).
Następnie robimy masę:
Połączyć sok z brzoskwiń w puszce z sokiem brzoskwiniowym Tymbark. Trochę odlać do szklanki i w tym odlanym soku wymieszać budynie. Resztę soku zagotować z cukrem. Następnie wlać do tego sok wymieszany z budyniem. Kiedy wszystko razem się zagotuję masę wylać na brzoskwinie ułożone na biszkopcie.
Kolejna masa:
Żelatynę rozmieszać w wodzie. W wysokim garnku ubić śnieżkę, dodać do tego śmietanę i cukier puder wszystko razem ubić na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Masę wylać na zimną masę budyniową.
Na wierzch zetrzeć całą czekoladę.
Polecam! Pycha!!! ;-)