Sposób przygotowania

Migdały miksujemy na jednolitą masę w rozdrabniaczu. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy z cukrem zwykłym i z prawdziwą wanilią, żółtkami oraz zmiksowanymi migdałami i aromatem waniliowym. Wszystko mieszamy i zagniatamy jednolite ciasto, które zawijamy w folię i odkładamy na około 30 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 C , a blachę wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto dzielimy na kilka mniejszych porcji i na stolnicy rolujemy wałeczki jednakowej grubości ( nie za grube). Ucinamy nożykiem i zwijamy w kształt półksiężyca. Przekładamy na blachę i pieczemy 15 minut ( bez termoobiegu). Po wyjęciu studzimy i posypujemy cukrem pudrem, który można zmieszać z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    fajne kształty
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam zapach wanilii. A przepis chętnie wypróbuję:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Agnieszko , polecam, bo zamknięte w pojemniku mogą troszkę poleżeć i do tego są smaczne. Pozdrawiam :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Apetyczne wygląda !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !