Sposób przygotowania

5 jajek myjemy i wkładamy do rondelka, zalewamy je zimną wodą, dodajemy 1 łyżeczkę soli, nastawiamy minutnik na 10 minut, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy aż minutnik się odezwie. Zawsze wychodzą idealne jajka na twardo. Zalewamy jajka zimną wodą aby ostygły. Obieramy jajka ze skorupek i przekrawamy na połówki i układamy na specjalnym półmisku do jajek. Dekorujemy serkiem kanapkowym,pastą krabową, nakładamy po 1/2 łyżeczki ikry ze śledzia. Dekorujemy plasterkami czarnych oliwek, mini kolbami kukurydzy pokrojonymi na cząstki i połówkami mini ogóreczków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pięknie wyglądają i na pewno są pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !