Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowo - drobiowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsowieprzowe
pół kg
mięso z kurczaka
pół kg
wątróbki drobiowe
10 dag
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
1 łyzeczka
jajko
2
ziele ang
10
cebula
1
bułka czerstwa
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowo - drobiowy

Do dużego garnka włożyć wieprzowinę, kurczaka i wątróbki, dodać ziele angielskie i liście laurowe oraz opaloną nad płomieniem cebulę. Zalać wodą i gotować do miękkości. Mięso odcedzić z wywaru (w którym namoczyć bułkę), ostudzić, przekręcić przez maszynkę razem z bułką. Do masy mięsnej dodać przyprawy i jajka, następnie wyrobić dobrze. Masę przełożyć do formy keksówki. Piec ok 1,5 godziny w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 17.04.2012 14:00
uwielbiam domowe pasztety mniam:):)
dorota20w 01.01.2012 16:50
dziękuję
kriso 31.12.2011 17:39
rewelacja
Mati13 31.12.2011 14:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak