Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Francuskie Foremki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
500 gram
jajko
1 sztuka
Farsz:
szpinak
100 gram
czosnek
2 ząbki
oliwa
2 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
pomidor
3 sztuki
kozi ser
60 gram
szynka
5 plasterków
szparagi
4 pędy
sałata
2 listki
twaróg
100 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie Foremki

Ciasto francuskie rozwałkuj na cienki plaster i wykrój 5 cm kółka. Połowę kółek rozłóż na blasze i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z reszty, foremką wykrój środek, nałóż na kółko i znów posmaruj jajkiem, Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Szpinak pokrój na kawałki, a czosnek w kostkę. Na oliwie przyrumień czosnek, dodaj szpinak, sól i pieprz. Podsmaż całość, potem odsącz. Podpiecz pomidory pokrojone na ćwiartki. Część upieczonych francuskim foremek napełnij szpinakiem, dodaj kawałki sera, pomidorów i zioła. Szparagi obierz i sparz posolonym wrzątkiem, potem schłódź Plasterki szynki przekrój na pół. Każdy pęd szparagów pokrój na trzy kawałki i owiń szynką. Twaróg wymieszaj z zielonym pieprzem i posól. Resztę foremek napełnij twarogiem i udekoruj sałatą i szparagami w szynce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak