Sposób przygotowania

Z białek ubijamy sztywną pianę. Cytrynę sparzamy i trzemy skórke na wiórki. Do mąki dodajemy 2 żółtka, mleko, sól i pianę. Przygotować ciasto. Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni. 2 żółtka ucieramy z cukrem i płaskę łyżką mąki. Dodać śmietanę. Całość wstawiamy do większego garnka z wrzątkiem i ubijamy gładki krem trzepaczką do piany. Dodajemy cukier wanilinowy i skórkę cytrynową. Smarujemy naleśniki kremem, zawijamy i lekko obsmażamy na maśle. Podajemy posypane cukrem pudrem (mozna dać troszkę cynamonu).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !