Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, cukru waniliowego, śmietany, masła, jajek i żółtek
zagniatamy ciasto. Ciasto gotowe jest jeśli składniki się ze sobą
połączą, nie należy wyrabiać ciasta za długo bo będzie twarde. Gotowe
wkładamy na ok 30 min. do lodówki. Ciasto rozwałkujemy.
Wykładamy nim blachę do pieczenia i nakłuwamy widelcem, a następnie
wkładamy do piekarnika na 5-7 min i lekko podpiekamy. Następnie
Nakładamy masę.
Mak zaparzyć a następnie przemielić w maszynce. Cukier utrzeć z
masłem, dodawać po jednym żółtku i ciągle ucierać. Dodawać po łyżce
maku, grysiku oraz proszek do pieczenia i kakao. Jabłka umyć, obrać i
zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka dodać do ciasta, rodzynki
oraz pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowe wyłożyć na
ciasto i piec w temp. 180\'C ok 30-40 min. Gotowe polać polewą. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniały!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienity makowiec
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Idealny na Święta;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba się skuszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !