Sposób przygotowania

W dużym garnku zmieszać cukier, masło i mleko skondensowane i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia składników. Nie doprowadzać do wrzenia. Masa osiąga wysoką temperaturę i cukier zacznie się karmelizować. Wtedy zdjąć z gazu i dodać masło orzechowe i wanilię.


Wylać na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem, a gdy masa będzie miała pokojową temperaturę można pokroić w kostkę.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    senninha

    przepis ciekawy :) chodź nie przepadam za masłem orzechowym... więc chyba spróbuję bez niego.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    toffi uwielbiam, ale jeszcze nie pokusiłams się o jego samodzielne przygotowanie. dzięki za przepis!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mniam... tofffi, masło orzechowe- pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    ciekawe :) jutro premiera
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że sama takich cukiereczków,to nie robiłam - muszą być bardzo smaczne.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie robiłam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !