Sposób przygotowania

1. Cebulę i czosnek obierz, chili oczyść. Składniki posiekaj. Paprykę oczyść, miąższ potnik w paski. Na patelni rozgrzewaj oliwę, wrzuć rozdrobnione warzywa. Dołóż mięso, smaż, aż zarumieni. Dodaj pomidory. przypraw solą, pieprzem i ziołami. Duś ok 10 minut.
2. Oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką i odrobiną soli. Białka ubij na pianę. Połącz je z ciastem omletowym.
3. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Wlej 1/4 ciasta omletowego. Rozprowadź je po całej patelni. Usmaż omlet z obydwu stron. Gotowy zsuń na talerz. Tak samo usmaż jeszcze 3 omlety. Na każdy nałóż mięsny farsz, złóż na pół.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !