Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć czosnkiem i doprawić solą i pieprzem.włożyć na godz.do lodówki.Następnie obsmażyć na patelni na rosgrzanym olejui wstawić do piekarnika na 45min.w temp.200st.W tym czasie przygotować sos.Na odrobinie masła zeszklić cebulę dodać żurawinę wlać wino i bulion.Gotować na małym ogniu.dodać posiekany majeranek i wrzucać po kawałeczku masło wciąż mieszając.Gdy sos zgęstnieje doprawić solą i pieprzem i octem balsamicznym.Udka podawać z sosem i konfiturą

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    kriko

    super
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    bajka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !