Sposób przygotowania

2 jajka, mleko i wodę wymieszać dokładnie ze szczyptą soli, dodawać powoli przesianą mąkę do utworzenia gładkiego ciasta, dodać 1 łyżkę oleju i odstawić na 1/2 godziny.

Pieczarki sparzyć, mięso przesmażyć i zmielić razem z pieczarkami, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać do farszu. Po wystygnięciu farszu dodać jajko i dokładnie wymieszać.

Smażyć naleśniki i na bieżąco zawijać krokiety.

Panierować w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na rumiano.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo apetyczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !