Sposób przygotowania

Jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, mleko, wymieszać.Dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i wodę, mieszać. Jeżeli ciasto będzie za gęste, dodać więcej wody,
Obrać jabłka, pokroić na cząstki, wymieszać z ciastem. Wysmarować tłuszczem dno żaroodpornego naczynia, wlać ciasto. Wstawić do kuchenki na 4 min na 500 W, potem na ok. 10 min na 600 W. Jeśli po tym czasie ciasto będzie się \"lało\", wstawić jeszcze na kilka minut.Można też upiec klasycznie w piekarniku, w 180 C, około 45 min.
Posypać cukrem-pudrem z cynamonem i kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo ciekawy,lubię to co łatwe i proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mi smakuje :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !