Sposób przygotowania

Liście szczawiu dokładnie płuczemy, odciskamy i rozdrabniamy/siekamy. Zasypujemy solą, przekładamy do słoików. Do każdego słoika ze szczawiem wlewamy po 3 łyżki oleju, wypełniamy wodą i szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Fajny pomysł, bo z takiego przetworu można zrobić pyszną zupę szczawiową nawet w zimie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAJA3

    jestem ciekawa smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !