Sposób przygotowania

przygotować ciasto do rondelka wsypać cukier,margarynę,wodę i kakao wymieszać i rozgrzać wystudzić dodać żółtka,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia zmiksować na koniec dodać ubitą pianę z białek wymieszać i wylać na wysmarowaną lub wyłożoną papierem blachę,przygotować masę twarogową jeśli mamy nie mielony twaróg to zemleć w naczyniu utrzeć na puszystą masę cukier z margaryną,dodać żółtka,twaróg,ubitą na sztywno pianę z białek,budyń,proszek do pieczenia,aromat wymieszać i wylać na ciasto upiec w temp.180st.ok.50min.po wystudzeniu polukrować lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra świąteczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !