Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ok. 350 ml mleka. Dać do dużej miski. Dodać jajko i żółtka, cukier i pozostałą część mleka. Następnie dodać mąkę. Mąki dodać do ciasta tyle, ile ono zabierze. Następnie dodać roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca. Gdy ciasto wyrośnie odrywać po trochu. \"Rozplaszczać\" na dłoni, kłaść niewielką część parówki. Zwinąć dokładnie i dać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 40 minut w 180 st. Ciepłe posypać po wyjęciu cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    w taki sposob parowek nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    takich drożdżówek to ja jeszcze nie widziałam ani nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !