Sposób przygotowania

Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego ostudzenia (na chwilę- ok. 7-8 minut). W tak lekko ostudzonej galaretce maczać herbatniki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia brytfannie. Później odstawić galaretkę do lekkiego stężenia. Śmietanę wlać do półmiska. Ubijać. Pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Wymieszać i wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Galaretkę wylać na śmietanę. Odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Podawać do kawy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam takie desery :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    zapewne smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm jaki pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczne smaczne, robiłam podobne ale na biszkoptach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !