Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcje i natrzeć ziołami, solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Cukinię i bakłażana pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki, paprykę w kostkę. Warzywa obsmażyć na łyżce oleju, oprawić ziołami, solą i pieprzem, dodać listek laurowy i ziele. Wymieszać i zdjąć z ognia. Na warzywach ułożyć żeberka, obłożyć czosnkiem pokrojonym na połówki. Piec w piekarniku przez ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    justynab1903

    wygląda wyśmienicie :) muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyśmienite jedzonko, napewno wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    żeberka, to jedno z moich ulubionych dań obiadowych a w Twoim wykonaniu zapowiadają się niezwykle smakowicie :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !