Sposób przygotowania

2 galaretki rozpuścić w 1,5szkl.wrzątku każdą oddzielnie a 3 w/g opisu na opakowaniu dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia,w międzyczasie upiec biszkopt oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywno z cukrem dodać żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać i wylać na blachę upiec w temp.180st.ok.15min.wystudzić,do naczynia wlać szklankę śmietany ubić na sztywno wlać tężejącą galaretkę wymieszać mikserem i wylać na wystudzony biszkopt wstawić do lodówki do schłodzenia,przygotować drugą szklankę i podobnie ubić wylać na stężałą warstwę i ponownie schłodzić ananasy osączyć i układać na stężałej warstwie na koniec zalać pozostałą 3 tężejącą galaretką i schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczniutki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    puellae90

    b. dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne, tyle że przesyt świateczny sprawił, że chyba i takich pyszności nie dałabym rady zjeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    poprosze o kawałek ,jak zostało ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !