Sposób przygotowania

Ciasto:
-2 jajka
-0,5 kostki margaryny
-1 szklanka mąki
-0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
-0,5 szklanki cukru
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy ciasto. Wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę a na wierzch wylewamy przygotowaną masę serową:
margarynę rozpuszczamy,białka ubijamy z cukrem na koniec dodajemy pozostałe składniki,rodzynek niewiele.

Pieczemy ponad godzinę,polewamy lukrem (według własnego przepisu) i gotowe! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    świetny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    JAKI ŁADNY, WYSOKI I RÓWNIUTKI :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Trochę mało mi wyszło lukru a ja lubię grubo,ale ogólnie przepis polecam! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szpindorio

    wygląda super, masz jakiś specjalny patent na ser ? (tzn tłusty, półtłusty, biały w kostce czy w wiaderku?) Wyszły mi ostatnio grudki i nie chciały się rozmiksować nie wiem czemu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam sernik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Ser najlepszy w wiaderku. Ja używam "Mój ulubiony" lub z włoszczowy. dobry jest także z Lidla :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !