Sposób przygotowania

fasolę namoczyć na noc wodzie ziarnami kminku. Cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu. Mięso umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do smażącej się cebuli i trzymać na ogniu kilka minut. Doprawić pieprzem i solą. W dużym garnku układać warstwami fasole, mięso i podzielony na ząbki czosnek. Całość posypać pęczakiem a na wierzch wbić surowe jajka. Podlać niewielką ilością wody z moczenia fasoli i wstaw do piekarnika. pic w temp.160 stopni.Podawać z surówkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z tego co wiem to czulent zawsze robi się z fasolą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !