Sposób przygotowania

Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki wymieszać z 1/2 szklanki cukru.
Kruchym ciastem wyłożyć blachę (najlepiej na papierze do pieczenia) nakłuć cisto widelcem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni poczekać aż się przyrumieni. Odciśnięte jabłka ułożyć na przyrumienionym cieście, piec około 20 minut. W tym czasie ubić pianę z białek dodając 1/4 szklanki cukru (po troszku) a na koniec dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Pianą polać ciasto, wstawić do piekarnika ponownie, poczekać aż się ozłoci na wierzchu. Z reszty cukru i wody zrobić karmel, polać upieczone ciasto cienką strużką robiąc wzorek.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    wierzę, że...pyszotka :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !