Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bocznikaki z zielonym groszkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy
1 szklanka
masło
3 dag
mąka
1 łyżka
sól, cukier do smaku
olej
3 łyżki
natka pietruszki
1/2 pęczku
pieprz do smaku
bazylia
5 listków
Sklep Prymat
cebula
1 szt
boczniaki
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bocznikaki z zielonym groszkiem

W naczyniu stopić masło, następnie zmieszać je z mąką, groszek wraz z zalewą, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i zagotować. Boczniaki oczyścić, umyć, osuszyć pokroić w kostkę a obraną cebulę w małą kostkę. Grzyby wraz z cebulą włożyć na rozgrzany olej, lekko osolić, dodać pieprzu i smażyć około 5 minut. Na koniec wymieszać z przygotowanym groszkiem i udekorować listkami bazylii oraz posypać posiekaną na drobno pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.06.2012 21:13
słyszałam , że są pyszne
Kaja35 02.04.2012 07:50
Lubie takie
JaPaqc 07.01.2012 09:54
nigdy nie jadłem boczniaka
wazka 31.12.2011 00:10
mniam mniam
Reda 29.12.2011 09:36
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak