Sposób przygotowania

Do garnka włożyć umyte mięso, wlać 2 l wody, dodać pieprz, angielskie ziele, liść laurowy i ugotować. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, podsmażyć na oliwie razem z pokrojonym porem. Mięso wyjąć z wywaru, pokroić w kostkę. Do wywaru wsypać podsmażone warzywa, posiekaną kapustę i obrane ze skórki pokrojone pomidory. Gotować około 20-30 minut. Pod koniec gotowania wlać zakwas buraczany i śmietankę. Włożyć mięso, przyprawić do smaku solą i czosnkiem granulowanym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny barszczyk
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !